Biografie

Gitaarduo K² betaat uit Gerard Kroeze en Christian Kuiper. Beiden hebben klassiek gitaar gestudeerd aan het conservatorium Hogeschool Enschede. Gerard en Christian vormen een duo sinds 1993 en hebben behalve de opleiding Docerend Musicus gitaar ook de opleiding tot Uitvoerend Musicus met succes afgerond.

Tijdens en na de studie aan het conservatorium bij hoofdvakdocent Louis Ignatius Gall heeft duo K² concerten gegeven in binnen- en buitenland en volgden ze diverse masterclasses bij o.a. Eliot Fisk, Reinbert Evers, Sergio Assad, Laura Young, Darko Petrinjak en Gerhard Reichenbach.

Het in 2004 door Celia Spielmann en Corinna Schäfer opgerichte CeCoria Guitar Duo won in 2005 het gerenommeerde “Concours de Internationeux d’Instruments U.F.A.M.”  in Parijs.

Beide gitaristen zijn gediplomeerde  concertgitaristen en gestudeerd bij de professoren Alfred Eickholt, Olaf Van Gonnissen, Klaus Hempel en Dale Kavanagh, die een belangrijke impuls hebben weten te geven op het gebied  van kamermuziek.

In 2008 hebben beide gitaristen d.m.v. een gemeenschappelijk concertexamen hun studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg afgerond.

Tijdens hun studie ontvingen Celia en Corinna een studiebeurs van de Organisation  Yehudi Menuhin “Live Music Now”, waren winnaar van het gitaarduo-concours van “Internationalen Gitarrenfestivals des DTKV” in Weikerheim Duitsland en kregen in 2010 de Speciale Prijs voor de beste bewerking van een muziekstuk tijdens het “Internationale Concours voor kamermuziek met gitaar” in Aschaffenburg (Dtsl).

Afgelopen jaren verschenen er meerdere cd’s van het CeCoria duo en werd er regelmatig succesvol opgetreden bij concerten, radio opnames en festivals in binnen- en buitenland. Op uitnodiging van het “Goethe Instituts zu Konzertreisen” maakte het CeCoria Guitar Duo concertreizen naar Sicilië en Angola in Zuid-West Africa.